Põhjaks kasutasin u 300 g piparkoogitainast (originaalis 75 g sulatatud võid, 225 g purustatud kaeraküpsiseid)
Täidis:
500 g kõrvitsat, puhastatult ja kooritult
400 g toorjuustu
200 ml rõõska koort (35%)
3 muna
150 g fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli
75 g kreeka pähkleid, peeneks hakituna
50 g suhkrut
2 sl kartulitärklist
Suru tainas koogivormi põhja.
Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks, keeda pehmeks, seejärel jahuta veidi ning püreesta korralikult.Sega omavahel püreestatud kõrvits, toasoe toorjuust, rõõsk koor ja munad. Sega omavahel kuivained ja pähklid ning lisa toorjuustu-segule. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 175 kraadi juures 50-55 min. Lase koogil avatud ahjuuksega ahjus jahtuda. PS! kõige maitsvam külmkapikülmalt järgmisel päeval.
Üsna magus ja kreemine.
(algne retsept siin: http://kokkama.blogspot.com/2010/09/sugisvarvides-karamelline-korvitsakook.html)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar