Joonistused privaatsuse kaitsmiseks originaalpiltidel |
võibiskviit:
4 muna
140 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
130 g jahu
50 g sulatatud võid
Munad vahustada suhkrutega tihedaks vahuks. Õrnalt lisada sõelutud jahu ja või. Küpsetada 180kraadises ahjus u 20 minutit.
virsiku-kohupiimatäidis (Nadja koogiraamatu järgi):
300 g virsikupüreed (püreerisin kompotivirsikud)
22 g želatiini
150 g virsikumahla
500 g kohupiima
300 g maitsestamata jogurtit
120 g suhkrut
Želatiin panna virsikumahla sisse 5 minutiks likku, siis kuumutada sulamiseni. Kohupiim, jogurt ja suhkur vahustada ühtlaseks, lisada virsikupüree ja veidi jahtunud želatiini-mahlasegu. Valada põhjale. Peale tõsta biskviit ja asetada üleöö külma.
kate:
300 ml vahukoort
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g mascarponet
250-300 g kohupiima
Vahukoor vahustada suhkrutega, lisada õrnalt vahustades kohupiim ja mascarpone - ettevaatust, et üle ei vahusta! Tort katta kreemiga.
Kohupiimakattega tordile ei saa suhkrupilte otse panna, niiskusest sulavad need ära, seetõttu määrisin suhkrupiltide tagaküljele tuhksuhkru- pehme või segu (võikreem või sulatatud valge šokolaad oleks ka sobivad).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar