Tegime kodus pelmeene. Täitsa nullist. Aega võttis, paras nädalavahetusel nikerdada.
Tainas:
1 kg jahu
6 dl keefirit
1 muna
1 spl õli
2 tl soola
Täidis:
800 g seahakkliha
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 tl pipart
2 tl soola
Taina tegin masinaga, lihtsalt korralikult segada vaja, et jääks ühtlane. Täidiseained tükeldasin ja segasin kokku. Vormimisel kasutasime pelmeenivormi. Tom rullis tainaplaadi, tõstsime vormile, siis panin igasse pessa täidist,
teine tainalatakas peale ja veel üle rullida ning pelmeenid välja suruda.
Kokku tuli 240+ pelmeeni, millest osa keetsime (soola, terapipra ja loorberilehtedega maitsestatud vees):
ja osa küpsetasime ahjus:
Võinuks ka sügavkülmutada.
Algne retsept siin: http://toidupildid.blogspot.com/2007/05/pelmeenid.html
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar