3 spl oliiviõli
2 õhukeselt viilutatud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
1 tl garam masalat
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud koriandrit
400 ml tükeldatud konservtomateid
400 ml kookospiima
suhkrut
Ahi kuumutada 200 kraadini, baklažaanitükid asetada ahjuplaadile, niristada peale oliiviõli ja küpsetada 20 minutit.
Sibul praadida õlis nii 5 minutiga pehmeks, lisada küüslauk ja vürtsid. Kuumutada, kuni vürtsid toimivad, lõhna ja maitse eraldavad.
Lisada tomatikonserv ja kookospiim, lasta haududa kaane all 20 minutit. Eemaldada kaas ja lasta veel 5 minutit paksemaks keeda.
Sobiks riisi kõrvale.
välimuselt mittemidagiütlev, aga tasub proovida! |
Mul ei olnud garam masala segu, selle järgi panin kiiresti pannile: kardemoni, kaneeli, vürtsköömned, musta pipra ja muskaatpähkli, nelki ei jõudnud nii kiiresti peenestada.
Garam masala maitseainesegu
10 tk kardemoni kupart (ainult seemned!)
1 tk purustatud kaneelikoort
1 sl vürtsköömneid
1 tl nelki
0.5 sl musta pipart
0.25 tl riivitud muskaatpähklit
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar