pühapäev, 31. detsember 2017

Tort kodujuustu-laimitäidise ja beseega

Esmasündinul täitus 15. eluaasta. Ta soovis midagi Brita koogi moodi. Tegemist on edasiarendusega neil teemadel Nadja koogiraamatu järgi.


Põhjad:
1.
100 g toasooja võid
120 g suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
3 munakollast
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

2.
3 munavalget
150 g suhkrut
1 tl sidrunimahla
100 g mandlilaaste

täidis:
15 g želatiini
50 ml vett
1 laimi riivitud koor ja mahl
400 g vahukoort
400 g kodujuustu (püreeks lastud)
125 g suhkrut
mustikaid

1. põhja tegemiseks vahustada või suhkrutega, lisada munakollased. Küpsetuspulber segada jahuga ning ühendada võiseguga. Minul rullitavat tainast ei tulnud, jagasin taina kaheks. Asetasin ilma põhjata lahtikäiva tordivormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja surusin taina kettaks. Tegin samuti teise osaga. Küpsetada 175kraadises ahjus 25 minutit.
2. põhja tegemiseks vahustada munavalged tihedaks vahuks, lisada suhkur ja sidrunimahl. Jagada pooleks, määrides mõlemad esimesed põhjad. Peale raputada mandlilaastud. (Kogemata segasin mandlilaastud juba munavalgevahtu, seega ei tekkinud küpsedes kuldseid mandlilaaste!). Küpsetada 150kraadises ahjus 15 minutit.


Üks põhi asetada lahtikäivasse tordivormi.
Täidise jaoks paisutada želatiin vees ja kuumutada lahustumiseni. Jahutada. Vahukoor vahustada kodujuustu ja suhkruga, vahustamist jätkates lisada kuum želatiin. Segada juurde laimimahl ja -koor. Täidis valada vormi esimesele põhjale, raputada peale mustikad ja katta teise põhjaga.
Tardumiseks asetada mitmeks tunniks kuni üleöö külma. Kaunistada vastavalt soovile ja võimalustele :-) .



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar