85 g sulatatud võid
200 g digestiivküpsiste puru
täidis:
400 g toorjuustu
450 g mascarponet
140 g suhkrut
2 spl maisitärklist
4 muna
1 sidruni riivitud koor
1 tl vanilliekstrakti
kastmeks:
50 g võid
100 g (heledat) Muscovado suhkrut
1,2 dl vahukoort
kaunistuseks
2,8 dl vahustatud vahukoort
2-3 banaani viiludena
Põhjaained segada ja suruda vormi põhja (ise tegin piklikku lasanjevormi) ning jahutada külmas 10 minutit.
Täidiseained vahustada ühtlaseks ja valada põhjale. Küpsetada 180kraadises ahjus 45 minutit, isegi kui kook veidi võbiseb. Ahi keerata kinni ja lasta avatud uksega täielikult jahtuda. Hiljem võiks kook seista üleöö külmas.
Enne serveerimist katta vahukoore ja banaaniviiludega, niristada peale kastet. Ülejäänud kaste pakkuda kannuga kõrvale, kes soovib veel magusust, saab lisada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar