pühapäev, 4. oktoober 2015

Pirni-kohupiimakook

Maire Suitsu "Kodukoka tarkuseraamat" (2002) õpetab, et kohe pärast küpsetamist serveeritud juustukook on tavaline kohupiimakook. Minu meelest jäi see toorjuustukook ka külmkapis käinuna kohupiimakoogiks, aga väga heaks!

põhjaks:
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud ingverit (haaa, seda lugesin praegu alles, mina panin kardemoni - andis nii hea maitse!!)
125 g toasooja võid
2 sl vahukoort

täidis:
5 pirni või õuna

2 dl vahukoort (ma võtsingi sealt paki pealt enne 2 sl)
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
jahvatatud ingverit
1 tl vanillisuhkrut

Põhja kuivad ained hõõruda võiga ühtlaseks, lisada koor ja segada tainaks. Suruda vormi põhja ja ka servadele. Asetada külma. Pirnid koorida, viilutada õhukeselt ja laotada tainale. Toorjuust koos teiste ainetega mikserdada ühtlaseks ja valada pirniviiludele.


Küpsetada 200kraadises ahjus  alumisel siinil 40 minutit, kuni kook keskelt veel võbiseb. Jahutada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar