põhjaks:
25 g pärmi
5 sl suhkrut
2 dl vett
7 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
200 g toasooja võid
täidiseks:
4-5 jämedat rabarberivart
kaneeli
katteks:
4 muna
5 sl suhkrut
250 ml hapukoort
4 sl kartulitärklist
Pärm lahustada vees, lisada jahu, küpsetuspulber, suhkur ja või. Tainas jääb pigem pehme, lusikaga saab ajada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Rabarberivarred tükeldada ja laotada tainale, riputada peale kaneel. Munavalged vahustada tihkeks vahuks, munakollased vahustada suhkruga, lisada hapukoor ja tärklis, segada õrnalt munavalgevahuga ning valada rabarberitele. Küpsetada 200 kraadi juures 45 minutit. (ma alandasin poole küpsemise ajal temperatuuri 190le ja tõstsin koogi veidi allapoole, muidu oli pealt juba liiga pruun)
plaaditäis mõnusat kooki, peal tuhksuhkur |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar