4 dl risoto riisi
1 l kanapuljongit
1 dl valget veini
30 + 20 g võid
sorts õli
1 sibul
mõni küüslauguküüs
60 g parmesani juustu
musta pipart
Puljong kuumutada keemiseni. Sulatada 30 g võid, lisada õli ja kuumutada selles hakitud sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisada riis ja kuumutada veidi veel. Kallata peale u 2 dl puljongit. Segada pidevalt ja lisada puljongit ja vein, kuumutades 20 minutit, kuni kogu puljong on riisi imendunud. Segada juurde 20 g võid ja riivitud parmesan. Maitsestada musta pipraga, serveerida kohe.
pildistamise ajaks oli risoto liialt seisnud, kindlasti uskuda soovitust kohe serveerida, siis on ta mõnusalt kreemine ja isegi vedelavõitu |
Tänases risotos on ka kõrvitsapüree, sellest kollane värvus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar