Aga uus asi on kohupiima-pähklitort, milleks küpsetasin u 500 g liivatainast 3 ketast (200kraadises ahjus u 10 minutit), siis esimese kihi peale määrisin 200 g kirsimoosi, katsin teise kettaga, edasi kreemiga (veidi all poole kogusest) ja siis läks kolmas ketas. Katsin küljed ja pealt ülejäänud kreemiga, riputasin peale pähklipuru ja vedasin sulašokolaadist triibud.
Kreemiks:
300 g toasooja võid
300g tuhksuhkrut
500 g kohupiima
peotäis röstitud pähkleid
Või vahustada valgeks, lisada tuhksuhkur. Segada juurde kohupiim ja pähklipuru.
Pähklipruru jaoks võtsin 200 g metspähkleid, asetasin 250kraadisesse ahju ja nii umbes 5 minuti pärast (kärssama ei tohi minna!!) võtsin ahjust ja hõõrusin käte vahel koored maha. Edasi hakkisin suure noaga peeneks.
(Ma parem ei räägi, et tegin ka liivataina ise, kriitilist meelt ei kasutanud ja nõutud soola- ning küpsetuspulbrikogust ei imestanud, seega sai minu tort... soolaka alatooniga :-( . Seepärast läheb tort peagi kordamisele, sest see kohupiimasegu koos liivataina ja moosiga on õigesti doseerides võr-ra-tu!)
kas sa sellise tordiga külla ei sooviks tulla ;) H.
VastaKustutaKas muidu lubataks reisida tordiga?
VastaKustutapole päris kindel aga ükskord tulid mu vanemad küll tordiga
VastaKustutaKui kordamisele läheb, siis ma tuleks külla ;)
VastaKustuta