esmaspäev, 25. juuli 2016

Beseekattega punasesõstrakook

Sel aastal on meil punast sõstart eriti rikkalikult, seetõttu valisin retsepti ja tegingi ära. Sulgudes olevad munakollased on beseekattest üle jäänud, originaalretseptis neid polnud, mina ei raatsinud ära visata :-D ).

põhjaks:
150 g jahu
30 g kaerahelbeid
2 sl suhkrut
100 g võid
2 sl vett
(1 munakollane)

täidiseks:
250 g hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
(2 munakollast)

2,5 dl punaseid sõstraid
1 sl tärklist

Kate:
3 munavalget
125 g suhkrut

Põhjaained ühendada tainaks (mina tegin seda köögikombainiga). Suruda lahtikäiva vormi põhja ja servadele, asetada pooleks tunniks külma. Küpsetada 200kraadises ahjus 15 minutit.
Täidiseks segada hapukoor, suhkur, kardemon (ja munakollased), valada eelküpsetatud põhjale, peale raputada tärklisega segatud sõstrad.
Munavalged vahustada suhkruga tugevaks vahuks ja määrida või pritsida kõige peale. Küpsetada 175kraadises ahjus 15 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar