teisipäev, 28. juuni 2016

Iirimaa maitsed

Vahepeal olid siin kiiremad ajad ja üldse eemalolek Eestist, seetõttu pole midagi postitadagi jõudnud. Aga mõni klõps Iirimaa köögist:
1. kohustuslik fish and chips ehk kala ja friikartulid:


2. tõhus seafood chowder ehk mereandidega supp koore baasil valmistatud, jahuga paksendatud:


3. pilti ei märganudki nii lihtsast asjast nagu hommikusöök teha, aga guugeldades leidsin ühe blogi, kust võib nii lugeda tüüpilisest hommikusöögist (ja pilte juurde vaadata). Meie saime seda maitsta nii Kristi juures kodus kui hotellis hommikusöögilauas. Maitses hästi ja toitvalt. 

Täiskasvanud joovad palju õlut, aga ma sain siiski ka veini, loomulikult ka Iiri kohvi (kuum kohvijook suhkru, Iiri viski ja rõõsa koorega, mida ei pea vahustama, veidi kloppima, niimoodi meenutab jook vahukorraga kaetud Guinnessi õlut). Lastele maitses hästi kohalik 3,5% poepiim. 

Killarney rahvuspargis, ilm oli pidevalt jahe ja tuuline +15 kraadi, ka vihmasabinatega. Aga vaated olid võrratud! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar