neljapäev, 18. mai 2017

Kimchi

Selveri infokiri nimetab seda Vietnami kööki kuuluvaks "hapukapsaks". Võib lisada supile, pajaroale, süüa niisama salatina.

1 keskmine Hiina kapsas, tükeldatud
4 sl soola
1 valge redis, kooritud, ribastatud
150 g ingverit, riivida, pigistada sõelal välja 3-4 spl mahla
10 küüslauguküünt, kooritud, riivitud
0,5-1 dl suhkrut
3 marineeritud jalapenokauna või tšillit purgist tükeldatuna
1,5-2 spl tšillihelbeid
2 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud musta pipart

Kapsas segada soolaga, jätta tunniks seisma. Loputada sõelal külma veega kolm-neli korda. Lisada ingverimahl, küüslauk, jalapenod, suhkur, maitseained. Sõtkuda ja mudida kummikindas käega korralikult läbi ja hoida õhukindlalt suletavas nõus ööpäeva toatemperatuuril. Paar korda võiks kaane avada. Segada ja jagada väikestesse purkidesse. Lasta külmikus nädala jagu maitsestuda. Säilib külmikus kuu.

mõnusalt krehvtine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar