pühapäev, 21. jaanuar 2018

Pähklikook


Retsept on ajakirjast Toit ja Trend.

põhi:
4 muna
80 g suhkrut
200 ml hapukoort
250 g jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl sidrunhapet

kate:
100 g võid
150 g mandlilaaste või purustatud metspähkleid või Kreeka pähkleid
150 g kuivatatud jõhvikaid
80 g suhkrut
6 spl kohvikoort

Põhjaks kloppida munad suhkruga lahti, lisada hapukoor. Kuivained segada ja ühendada kiirelt munaseguga. Tainas laotada suuremasse vormi või väiksemale ahjuplaadile (mina seda lugedes ei märganud, seetõttu tuli põhi ümmarguses vormis liiga paks!). Küpsetada 200kraadises ahjus u 15 minutit.
Katte jaoks sulatada või ja segada teiste ainetega, laotada eelküpsetatud põhjale ja küpsetada veel u 10 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar