esmaspäev, 31. detsember 2018

Šokolaadikook sidrunikreemiga

Poja sai 16.
Juba!! 👀

Sünnipäevaks tegin kreemitordi.

põhi:
3,5 dl nisujahu
0,5 dl täisterajahu
0,5 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,25 tl soola
0,25 tl kaneeli
1 apelsini riivitud koor
1 dl õli
1,5 dl siirupit
4 dl piima
1 tl õunaäädikat

kreem:
130 g toasooja võid
270 g toasooja mascarponet
200 g tuhksuhkrut
1 sidruni riivitud koor
1 dl sidrunimahla

Põhja kuivained segada. Vedelad ained segada omavahel ja lisada vähehaaval jahusegule. (Tainas jäi üsna vedel, küpsetasin seda ümmarguses silikoonvormis.) Küpsetada 180kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni sissetorgatud tikk puhtaks jääb.
Jahutada, lõigata horisontaalselt pooleks.
Või vahustada, segada juurde teised ained ja vahustada ühtlaseks.
Kolmandik kreemist määrida põhja alumisele poolele, asetada peale teine põhjapoolik. Katta ülejäänud kreemiga ja kaunistada soovikohaselt. 



maitses väga hästi, proportsioonid oleks võinud olla paremad tordi poolitamisel ja kreemijagamisel





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar