esmaspäev, 25. november 2013

Piparkoogitainas

Arteris ilmus 26.11.11 hea retsept koos piltide ja kirjeldusega, kuidas ise tainast teha. See pole teab mis raketiteadus ja maitseb ka hästi, piparkoogid siis!

Siirupiks:
500 g suhkrut
250 g vett

400 g võid
2 muna
0,25 tl soola
30 g piparkoogimaitseainet
0,5 tl soodat
1 kg jahu

Panin potti pool suhkrukogusest ja lasin sellel värvi võtta,

siis hakkasin segama, tuli olgu all tugev. Kui suhkur oli karamellistunud, lisasin keeva vee ja muudkui segasin ning lisasin ülejäänud suhkru. Väga kaua ei tohiks keeta, muidu muutub kibedaks.

Kui poti tulelt võtsin, lisasin seekord ka 50 g tumedat šokolaadi, sest lugesin kuskilt, et see pidavat hea maitse tagama, saab näha siis.

Edasi jahutasin siirupit, sest ennetainasse lisamist peaks see olema toasoe ehk u 20-30 kraadi.

Nüüd algas tainategu, segasin toasooja või hulka munad,

lisasin sellele soola ja piparkoogimaitseaine.

Seejärel segasin hulka jahtunud siirupi.

Kõige lõpuks lisasin soodaga segatud jahu ning segasin ühtlaseks.

Tainas jääb selline pehmepoolne.



 Kokku tuli üle 2 kg tainast, mille pakkisin külmkappi, et saaks nö tõmmata.
Küpsetada kavatseme nädala jooksul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar