teisipäev, 3. detsember 2013

Porgandikook

Üks väga mõnusa maitsega ja lihtsalt valmiv kook.



6 dl riivitud porgandit (või porgandi-ananassisalatit)
3 muna
2 dl toiduõli
2 dl suhkrut
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl kaneeli
1 tl soola

glasuuriks:
1 karp toorjuustu
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
35 g sulatatud võid
2 tl sidrunimahla

Riivitud porgandid segada munade ja õliga, teises nõus segada kokku kuivained ning siis segada omavahel kokku. Mina küpsetan ahjuplaadil (20x30cm) 175 kraadi juures u 20-25 minutit, kuni tikk jääb puhtaks katsudes. (Originaalis küpsetati ümaras vormis tund aega, sest seal on tainast paks kiht).
Jahtunult katta glasuuriga, mille jaoks on toasoe toorjuust teiste ainetega kokku segatud. Määrida koogile ja võiks lasta veidi hanguda.

Pildilt on näha, et minu kook on seekord glasuurita, on kaetud hoopis kerge kakaopumatiga. Sisse sobiks vist veel ka purustatud kreeka pähklid, teinekord proovin :-). Ah jaa, kasutasin jahuna pooles koguses täisterajahu, et oleks tervislikum. Seda on porgandikook muidu ka!


Algne retsept on juuni 2012 Oma Maitsest , kus seda esitleb Laura Põldvere

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar