pühapäev, 8. detsember 2013

Rikkalik šokolaadikook pähklitega

Kook valmib ilma ahjuta, on väga rammus ja hea. Originaalretseptis kasutati tumedat šokolaadi ja lisati täidisesse ka tšillisädemeid.

Põhi:
220 g digestive küpsiseid
100 g võid
15 g kakaod

Täidis:
350 g Philadelphia Milka toorjuustu
200 ml vahukoort
250 g šokolaadi
25 ml Cointreau likööri
50g pistaatsiapähkleid

Lisa sulatatud võile purustatud küpsised ja kakao ning suru segu koogivormi põhja ja äärtele.
Pane klaaskauss vähese veega täidetud potile, mis on pliidil, ja soojenda toorjuustu pehmenemiseni, lisa vahukoor, sega ühtlaseks. Kui koor on soe, lisa tükeldatud šokolaad ning sega ühtlaseks. Lisa ka liköör. Puista veidi peenemaks hakitud pähklid küpsisepõhjale ning vala peale soe šoklaadisegu. Jäta üleöö külmkappi tahenema.



Retsepti autor Kristel Vokk, muuhulgas oli retsept 2013 detsembri Pereköögi tagakaanel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar