laupäev, 15. veebruar 2014

Makroonid


Makroonide kohta võiks vist öelda raketiteadus. Vähemalt paistab nii, kui guugeldada ja lugeda teiste kogemusi. Mina üritan ikka kergemini läbi saada. Seepärast valisin ühe lihtsama õpetuse ja jäin lootma... imele..., et äkki siiski õnnestuvad esimesel korral. Peaaegu nii läkski, st nn jalakesed kasvasid ja mõnigi jäi pealt sile. Olin selleks valmis ja sain palju julgust ning tarkust järgmiseks korraks. Just, ma kavatsen veel makroone teha, selliseid edevamaid ka :-).
Oluliste märksõnadena järgmiseks korraks: kindlasti tuleb mandlijahu üle purustada. Kindlasti võib julgelt tainast segada, mul jäi seekord liiga paks (mida rohkem segad, seda rohkem vedeldub!), kindlasti küpsetada ahjus allpool. 

175 g tuhksuhkrut
125 g mandlijahu
3 munavalget
75 g suhkrut

Tuhksuhkur ja mandlijahu purustada köögikombainis ja lisada siis sõelutult vahustatud munavalgele, mis on läikiv ja alguses ilma suhkruta vahustatud. Segada, kuni tekib kena voolavusega tainas (ettevaatust!). Edasi pritsida paberile/matile ja põrutada plaati vastu lauda, lasta tekkida koorikul nii 20 minutiga ja siis küpsetada ahju allosas 160 kraadi juures 10(+) minutit, valvates, et üle ei küpse. Peale jahtumist panna vahele kreem ja soovitatavalt süüa järgmisel päeval. 
osa pritsisin spets matile, osa paberile

all on tõepoolest nn jalakesed

keerasin küpsetised tagurpidi

pooltele panin ganache-kreemi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar