pühapäev, 2. veebruar 2014

Tuuletaskud e kohupiimataskud

Keedutaina valmistamiseks on vaja aega. Raketiteadus see igatahes pole. Kusjuures tänapäeval pidavat olema müügil lausa valmissegu, et tainast teha. Minu arust on küpsetamine isegi raskem, tahtsin aega kokku hoida ja panin kaks pannitäit korraga ahju, tulemuseks hoopis see, et üks pannitäis ei kerkinud piisavalt ja jäid lamedavõitu. Ehk oleks pidanud temperatuuri tõstma? Ei tea.

Tainas:
220 g vett
50 g võid
5 g soola
220 g jahu
4 muna

Vesi, sool ja või keema panna. Kui keeb, tõsta kõrvale ja lisada ühehooga jahu, segada palliks, kuumutada segu veidi veel ja siis jahutada nii 40-50 kraadiseks. Edasi tuleb ükshaaval munad lisada, segades taina iga muna järel ühtlaseks. Tegin seda miksriga ja nn reket-otsaga.

Edasi tuleks tainas küpsetusplaadile saada, mina tegin pritskotiga, aga saab ka lusikaga tõsta. Soovitav on enne küpsetuspaberit veidi veega pritsida, kuna küpsemisel vajab ta auru.
200 kraadi juures tuleks küpsetada 20 minutit - sel ajal mitte avada ahjuust!!, edasi 180 kraadi juures veel nii 10 minutit.

Jahtunud taskutele torkasin noaga augu ja pritsisin kohupiima segu:
400 g vanillikohupiima
50 g tuhksuhkrut







Edevuse pärast sõelusin veel peale ka tuhksuhkrut. Pere kiitis! :-)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar