pühapäev, 4. jaanuar 2015

Ciabatta

Viimati oli Selveri pagarite ciabatta nii värske ja mõnus, et otsustasin ka küpsetada. Retsepte on mitmeid, ühega läks saiategu metsa, aga tänase tulemusega võin rahule jääda. Mina tegin nende juhtnööride järgi, aga mul ei olnud durumjahu ja sõtkuda lasin masinal.


Eeltainas:
3 g kuivpärmi
3 dl vett
3 dl nisujahu

Kõik ained segada ja jätta toidukilega kaetult üleöö toatemperatuurile seisma.

Päristainas:
eeltainale (6 dl) lisaks
3 dl vett
3 g kuivpärmi
3 dl nisujahu
3 dl täistera nisujahu (Graham)
1 tl suhkrut
1 tl soola

Kõik ained kokku segada, välja arvatud sool! Sõtkuda 15 minutit. Lisada sool ja sõtkuda veel 10 minutit. 
Tainas on ikka VÄGA vedel. 
Määrida teine nõu oliiviõliga, kallata tainas sinna ja määrida ka pealt õliga, lasta kerkida tund aega. 

Tainas on endiselt vedel. Edasi kummutada tainas jahusele lauale ja üritada vormida kaks pätsi, mis tõsta seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Ahju põhja asetada nõu veega, kuumutada ahi 220kraadiseks ja küpsetada saiu 20 minutit. Eemaldada veenõu ja küpsetada veel 15 minutit, kuni tekib kena kuldne krõbe koorik. 

Maitsesid hästi küll, aga jamamist oli omajagu...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar