laupäev, 24. jaanuar 2015

Kaneelisõõr pärmitainast

FBs ringleb huvitav variant saiapõimimiseks: siit näeb.
Mina tegin kaneelitäidisega ja küpsemise käigus esialgne vinge kuju kadus, aga mõte on hea!
Pärmitainaks läks:

250 ml käesooja piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
0,75 dl suhkrut
500 g jahu
90 g toasooja võid

täidiseks:
60 g toasooja võid
65 g suhkrut
2 tl kaneeli

määrimiseks:
1 muna

Tainas segada kokku ja sõtkuda, lasta kerkida tunnike. Jagada neljaks osaks, mis kõik lahti rullida ning näiteks taldriku abil sõõriks lõigata. Täidise ained hõõruda kokku ja jagada kolmeks, st iga kihi vahele määrida täidis. Pealmine kiht on tainas. Siis nagu videoski õpetatakse, asetada keskele kruus ja jagada tainaketas 16ks, misjärel keerutada paaris tainaribasid.


 Määrida munaga ja küpsetada u 190kraadises ahjus 20 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar