pühapäev, 11. jaanuar 2015

Kardemonisaiakesed

Olen kuulnud lugusid kardemonisaiakestest, mille autor on Angeelika Kang. Kuna mulle sattus ette nende retsept, siis tänasesse tuisusesse ilma sobis nende küpsetamine hästi.

Mina tegin 12 saiakest, eelpool mainitud retseptist poole.


250 ml käesooja piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
0,75 dl suhkrut
500 g jahu
90 g toasooja võid

täidiseks:
85 g toasooja võid
90 g suhkrut
1 spl kardemoni

määrimiseks:
1 muna

Tainas segada kokku ja sõtkuda, lasta kerkida nii tunnike.
Siis rullida tainas lahti, katta kokkusegatud täidisega ja murda pooleks. Lõigata u 4 cm laiused ribad, mis omakorda poolitada peaaegu lõpuni.

Keerata rulli


 ja asetada paberiga kaetud muffinipanni pesadesse,


lasta kerkida, kuni ahi on 200 kraadi, määrida munaga ja küpsetada 15 minutit.

Mhmh, ahvatleva lõhna asemel tuli ahjust varsti tossu, sest täidist ajas välja...


Saiakeste eemaldamisel vormist jäi igasse vormi ka sulavõid. Seega peaks tegema saiakesed väiksemad, täidist ei tasu vähendada, maitse oli ikka võrratu. Lapsed kiitsid!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar