kolmapäev, 1. veebruar 2017

Kamašokolaadi-toorjuustukook

Kamašokolaad on mu lemmik lapsepõlvest, kuigi herr abikaas ütleb, et see on maitsetu ja mõttetu. Aga ma lugesin piimatööstuse Tere lehelt (enam ei saanud ligi...) retsepti ja kohandades tegin koogi ära. See maitses mõnus, isegi kreemine! Isegi lapsed sõid, nad muidu toorjuustukooke ei naudi, ju ikka kamašokolaad see võluvõti oli ;-)

põhjaks:
1 pakk (163 g oli peal!) küpsiseid, peeneks pudiks purustatuna
30 g kamajahu
70 g sulatatud võid

täidiseks:
2 suurt toorjuustu (380 g +380 g)
150 g hapukoort
2 dl suhkrut
6 muna
200 g kamašokolaadi sulatatuna
100 g kamašokolaadi tükeldatuna

Põhjaained segada ja suruda vormi põhjale. Täidiseained segada ühtlaseks ja valada põhjale. Küpsetada 180kraadises ahjus üks tund. Enne serveerimist lasta täielikult maha jahtuda, parem üleöö.


servad küpsesid üsna pruuniks, u 20 minutit enne lõppu tõstsin koogi keskmisest madalamale siinile


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar