laupäev, 1. aprill 2017

Juustused tuuleoad

Keedutainast küpsetisi ma ei pelga teha. Olgu, luiki ma ei tee, aga seekord tegin soolase variandi.

100 g võid
1,25 dl vett
1,25 dl piima
150 g jahu
4 muna
soola, pipart
100 g riivitud juustu

Kastrulisse panna vesi, piim, või, sool, tõsta tulele ja kuumutada keskmisel tulel keemiseni, lisada kohe jahu ning segada puulusikaga tugevalt 2-3 minutit, kuni tainas poti küljest lahti lööb.
Tainas kaapida suurde kaussi, lasta minuti jahtuda. Edasi lisada ükshaaval munad, iga lisamise järel korralikult läbi segades. Lisada juust ja maitsestada.
Vormida kahe lusikaga ahjuplaadile pallikesed (mina kasutasin ikka pritskotti), jättes vahele kerkimisruumi. Tekkinud tainatipud suruda märja näpuga maha, muidu kõrbevad need koledaks.
Küpsetada 200kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni tuuleoad on kerkinud ja helepruunid.

osa siis läbi vigurdava tülle pritsitud


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar