esmaspäev, 19. juuni 2017

Mustasõstra-kaerakook šokolaadiga

Retsept on juunikuu Pereköögist, suviste taimetoitude erinumbrist. Originaalis käis sisse ka 0,5 l nõgeselehti, aga neid mina ei pannud.

100 g õli
3 dl kaerahelbeid
1 dl pruuni suhkrut
2 spl kakaopulbrit
1 l musti sõstraid (mul oli vähem, külmutatud)
200 g tumedat šokolaadi

Kaerahelbeid, õli ja suhkrut (ja nõgeselehti) kuumutada tasasel tulel, kuni suhkur sulab. Segada juurde kakaopulber. Lisada marjad ja tükeldatud šokolaad. Kallata õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja küpsetada 200kraadises ahjus 30 minutit.

Külmkapikülmalt oli selline teistmoodi, hästi mõnusalt šokolaadine.

laste jaoks oli liiga intensiivne maitse

mina sõin piimaga nagu magustoitu või hommikusööki

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar