reede, 30. juuni 2017

Šokolaadikringel

mmm, pehme ja maitsev

Eile avati Sakus suvekohvik UKAS, nende saiakesepildid tekitasid suure saiaisu. Aga küpsetasin hoopis kodus. Õues on vali tuul ja ladistab vihma, selline suvi.

piigad kaunistasid  väikeste vahukommidega


450 g jahu (või veidi rohkem)
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
100 g toasooja võid
2,5 dl sooja piima
25 g pärmi

Kuna mina lasen taina valmis sõtkuda masinal, siis panen kõik asjad korraga kaussi. Kui end kunagi koolitasin, siis käsitsi tegime tegelikult samuti nii, et kõik asjad korraga nõusse ja sõtkuda, kuni tainas käe ja kausi servadest lahti lööb.
Lasta kerkida soojas kohas pool tundi või kuni on kahekordeks kerkinud.
Rullida lahti ja määrida peale täidis. Mina kasutasin selleks:

100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
1 tops Milka šokolaadiga toorjuustu
pähklipuru

Šokolaadi ja või sulatasin koos, lisasin juurde toorjuustu, segasin ühtlaseks ja määrisin tainale. Rullisin taina kokku, lõikasin pikuti pooleks ja põimisin ületõstega. Asetasin ahjuplaadile, lasin kerkida ja küpsetasin 200kraadises ahjus 20 minutit.


pilt kerkinult ahjuukse vahelt

osa täidist jäi järele, määrisin soojale kringlile 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar