kolmapäev, 23. august 2017

Piimasupp

Mul tuli suur isu piimasupi järele. Tahtsin teha klimpidega, aga piigad laitsid selle maha, et tehku makaronidega. Nii ongi.


4 dl vett
100 g makarone
8 dl piima
1 tl soola
1 tl suhkrut
tükike võid

Vesi panna keema, lisada makaronid. Keeta nii umbes 6 minutit, lisada piim (vett ära ei kurnata!)

ja kuumutada veel mõned minutid. Maitsestada soola-suhkruga ja võiga.

Selle võrdses koguses soola ja suhkrut võtsin Epp Petrone raamatust "Elust kirju", ta mainib seal, et see olevat nende pere nipp.

Mõned söövad piimasuppi magusana, lisavad rohkem suhkrut ja ka kaneeli.

Minul on ta ikka soolane toit. Seepärast tegin kõrvale kiluleiva.

üsna uhke kooreta keedetud muna  ;-)

Trikk on aga kooreta keedetud munas, mis valmis mikrolaineahjus. Seda nägin internetis, täitsa toimib. Tassi valada veerandi ulatuses vett, lisada törts õunaäädikat ja lüüa sisse muna. Peale asetada väiksem taldrik ning mikrolaineahjus lasta keerelda nii 40 sekundit. Siis tasub kontrollida, vajadusel sekundeid juurde lisades. Üle minuti puhul pole kollane kindlasti enam vedel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar