teisipäev, 8. august 2017

Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitega

Naistelehes ilmunud retsept, kook on tõeliselt mõnus! Suvikõrvitsamaitset pole tunda, aga mahlakust annab see omajagu. (Seega saab koogiga lapsi petta köögivilju sööma ;-) )

Glasuur annab eriti hea maitse! 

200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
3 muna
3 dl suhkrut
350 g riivitud suvikõrvitsat
2 sl likööri
130 g tükeldatud Kreeka pähkleid
1,5 dl jahu

glasuur:
100 g šokolaadi
0,5 dl kanget kuuma kohvi
50 g toasooja võid
150 g toasooja toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
0,5 apelsini riivitud koor

Või ja šokolaad sulatada. Munad vahustada suhkruga, ühendada šokolaadiseguga. Segada juurde riivitud suvikõrvits, liköör, pähklitükid. Lõpuks lisada jahu ning segada ühtlaseks. Valada küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjupannile ja küpsetada 200kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni küpsust proovides jääb tikk puhtaks. Jahutada.

Glasuuri jaoks sulatada šokolaad kuumas kohvis. Toasoe või, toorjuust, tuhksuhkur ja riivitud sidrunikoor vahustada. Segada esmalt osa šokolaadi-kohvikastmega, seejärel ülejäänuga. Valada koogile ja lasta tahkuda. Kaunistada.

Roosadeks südameteks oli täna eriliselt põhjust! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar