laupäev, 24. veebruar 2018

Toorjuustukook

PALJU ÕNNE, EESTI! 


See on klassikaline Manhattani toorjuustukoogi retsept, mul on algsest erinev peamiselt toorjuustukoguse kahekordistamine.

põhjaks:
50 g sulatatud võid
150 g purustatud digestiivküpsiseid

täidiseks:
800 g toasooja toorjuustu
3 muna
1 dl suhkrut

kate:
250 g hapukoort
2 spl suhkrut

Põhjaained segada kokku ja suruda 24 cm diameetriga lahtikäiva vormi põhjale. Täidiseained segada ühtlaseks (veel parem mikseriga, sest toorjuust on pirtsakas segunema) ja valada põhjale. Küpsetada 180kraadises ahjus 30 minutit. Võtta ahjust ja lasta nii 20 minutit jahtuda.
Hapukoor segada suhkruga ja valada koogile, küpsetada 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et on kuivemaks tõmmanud.
Nagu ikka on toorjuustukook parim järgmisel päeval, kui on öö läbi külmas seisnud.
Võib serveerida värskete marjade või toormoosiga, mina kaunistasin temaatiliselt: PALJU ÕNNE, MINU EESTI VABARIIK! 100 x ELAGU!

rukkililled panin suvel sügavkülma 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar