teisipäev, 13. veebruar 2018

Vastlakuklid 2018

Vaade Nurme tänava tipust Saku poole, käsime piigadega vastlasõitu tegemas (peale kuklipugimist :-) ) 

Sel aastal proovisin vastlakukliteks teist retsepti, kuklid tulid väga õhulised ja kohevad.

5 dl sooja piima
800 g nisujahu
1 tl kardemonipuru
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
50 g pärmi
200 g sulatatud võid

Segasin kõik ained kokku, tainas oli üsna kleepuv, sõtkusin masinaga ja panin tunniks kerkima.
Siis jagasin taina u 50grammisteks tükkideks, rullisin vastu lauda surutud kumeras peopesas ümaraks ja lasin veel 20 minutit kerkida. Küpsetasin 220kraadises ahjus 12-13 minutit.
Jahutasin, lõikasin kaane, uuristasin sisu välja, täitsin moosi ja vahukoorega. Katsin kaanega ja riputasin üle tuhksuhkruga.

Siis tegin endale tassi kohvi ja sõin joonelt 3 kuklit! Päriselt ka.
Kuna kogus oli päris suur (31 tk), siis jätkus ka järgmiseks päevaks. Kuklid olid endiselt kohevad ja maitsvad.




Hõissa, vastlad!

1 kommentaar:

  1. Nii lahe! See, et sa neid kolm kohe ära sõid! Isuäratavad on ka!

    VastaKustuta