reede, 6. september 2013

Kaneelisaiakesed (32 tk)



Järgnev pärmitaina retsept on kursustelt saadud ja ette nähtud kihitatud pärmitainast kreemisaiade tegemiseks. Mina olen mitu korda magusaid saiu teinud, sööjad on kiitnud.


700 g jahu
100 g suhkrut
7 g soola
2 muna
80 g margariini
300 g vett
30 g pärmi

Kuivained segada, lisada käesoojas vees lahustatud pärm ja muna, sisse sõtkuda ka toasoe margariin. Just nii lihtsalt tainas kokku segataksegi, sõtkuda tuleks hoolega, kuni kätelt ja kausist lahtu lööb. Nii tunnike kerkimist, siis vormida saiad (pildil on täidiseks u 50g sulatatud võid, 1dl suhkrut, 2 tl kaneeli ja purgipõhjast Nutella šokolaadikreemi, lisaks paar peotäit rosinaid).

Lasta veel kerkida nii pool tundi ja siis küpsetada 200 kraadi juures kuni 15 minutit, pigem vähem, kui ikka kenasti pruunikad, siis saiakesed valmis ju!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar