reede, 29. jaanuar 2016

Õunastruudel kergemas võtmes

lavašš jäi otsatükis siiski kõvavõitu, aga maitse oli hää!
Jaanuari 2016 Toit ja Trend pakub välja koduse variandi õunastruudlist, mis küpsetatakse õhukeses lavašis.

4 õuna
(peotäis rummis leotatud rosinaid)
2 tl kaneeli
3 sl suhkrut
1 muna+ 1 sl suhkrut
60 g sügavkülmutatud võid
4 sl riivsaia
1 dl mandlilaaste
1 õhuke lavašš
4 sl sulavõid
3 sl Demerara suhkrut
tuhksuhkrut

Õunad puhastada ja tükeldada, segada (rosinate,) kaneeli ja suhkruga.
Laialivolditud lavašš asetada ahjuplaadile ja pintseldada lahtiklopitud muna ja suhkruga. Külmutatud või riivida ühtlaselt lavašile. Puistata peale riivsai, mandlilaastud ja õunatäidis, jättes 10 cm tühjaks. Rullida kokku liitekoht all. Määrida pealt sulavõiga ja puistata üle Demerara suhkruga. Küpsetada 200kraadises ahjus 15 minutit. Peale sõeluda tuhksuhkrut.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar