reede, 8. jaanuar 2016

Viigimarja-datlikook karamellikastmega

Juba aastataguses ajakirjas Toit ja Trend avaldatud retsept, mille eeskujul valmis minu kook.

150 g kuivatatud viigimarju
100 g kuivatatud datleid
1 tl soodat
4 dl vett
120 g toasooja võid
1,5 dl pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 toasooja muna
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

kastmeks:
2 dl piima (või koort)
1 dl suhkrut
1 dl siirupit
võid

Peeneks hakitud viigimarjad ja datlid panna kaussi koos soodaga ja valada peale kuum vesi. Jätta seisma umbes 20 minutiks, kuni viljad on pehmed.
Või vahustada suhkrutega heledaks vahuks, lisada ükshaaval munad. Küpsetuspulber segada jahuga nig lisada massile. Lõpuks segada juurde ka veest nõrutatud puuviljad.
Küpsetada 24 cm läbimõõduga vormis 180kraadises ahjus kuni 40 minutit. Jahutada.

Kaste valmis seekord hoopis isemoodi. Asetasin kõrgesse kuumuskindlasse klaasnõusse piima, suhkru ja siirupi ning lasin minuti kaupa mikrolaineahjus keeda. Vahepeal tuleb kindlasti segada! 10 minutit läks selleks kindlasti, aga karamelliseks kokku ta kees. Lõpuks lisasin võitüki ja valasin kastme koogile.
Kastme hangumiseks tõsta kook jahedasse.

Maitses hästi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar