teisipäev, 27. september 2016

Toorjuustu-browniekook

Brownie on KJ lemmik, seetõttu kasutasin seda tema sünnipäevakoogis, aga hoopis teisel moel. Leidsin retsepti, mis meenutas veidi kräsupeakooki ja nii ta valmiski. Parem on eeltööga juba üle-eelmisel päeval enne koogisöömist algust teha, st küpsetada valmis brownie. Siis on korraga ka vähem musti nõusid :-D


brownie:
150 g võid
100 g tumedat šokolaadi
3 muna
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
1,5 dl jahu

koogipõhjaks:
170 g purustatud digestiivküpsiseid
70 g sulatatud võid

täidis:
400 g toasooja toorjuustu (originaalis 600 g)
350 g hapukoort (originaalis 150 g)
3 sl koorelikööri
1 sl suhkrut
2 sl sidrunimahla

katteks:
1 karp toasooja Milka toorjuustu


Brownieks sulatada või ja šokolaad. Munad vahustada suhkrute ja soolaga tihedaks vahuks. Pool munavahust segada šokolaadisegusse, sõeluda hulka jahu. Ettevaatlikult lisada ülejäänud munavaht. Valada lahtikäivasse koogivormi ja küpsetada 180kraadises ahjus 20-25 minutit. Keskelt võiks jääda pigem tainane. Jahutada täielikult (seetõttu soovitus päev varem juba küpsetada).   

Põhjaained ühendada ja suruda lahtikäiva vormi põhja.

Täidiseained segada ühtlaseks, juurde segada ka tükkideks lõigatud brownie. Valada põhjale ning siluda tasaseks. Asetada vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema.

Viimasena määrida koogile toasoe Milka toorjuust (mina lasin kaaneta karbil soojeneda 30 sekundit mikrolaineahjus - nii muutus kergesti määritavaks), kaunistada meelepäraselt.

läbilõige koogist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar