laupäev, 1. oktoober 2016

Marineeritud praetud räimed

Lapsepõlvest pärit maitse, mida viimasel ajal oleme Rocco poe kulinaarialeti vahendusel nautinud. Esmakordselt tegin ise, rookides räimed, sest kalade selgroog ei ole minu teema ;-). Edasi küpsetasin munas-jahus püherdatud ja õliga piserdatud fileesid ahjus 225 kraadi juures mingi kümmekond minutit. Jah, ma ei viitsinud pannil neil külge pöörata, ahjus tulid täitsa "nagu päris". Siis tõstsin kalad karpi ja valasin peale marinaadi:

u 1 l vett
porgand
mugulsibul
kümmekond musta pipra tera
mõned vürtspipra terad
paar loorberilehte
1,5 sl meresoola
2 sl suhkrut
3 sl 30 %-list äädikat

Enne äädika lisamist keeta teisi potti pandud aineid paar minutit. Marinaadis kaladel
lasta tõmmata järgmise päevani.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar