laupäev, 8. oktoober 2016

Evelini šokolaadileib

Endisel esileedil Evelin Ilvesel on ilmunud lausa leivaraamat, aga seda retsepti tutvustas ta ka Naistelehe lugejatele.
Leivaga on minu meelest ühist vaid leivavormides küpsetamine, maitses pigem nagu kook, seejuures magusalt ja hästi.

4 muna
4 dl suhkrut
4 dl nisujahu (või speltajahu, ka osaliselt mandlijahu)
1 dl jämedaid kaerahelbeid
2 dl kakaopulbrit
2 tl soodat + natuke sidrunimahla
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
1,5 dl purustatud pähkleid või mandleid
soovi korral kuivatatud marju
3,5 dl toiduõli
7,5 dl riivitud suvikõrvitsat

Munad vahustada suhkruga tihedaks vahuks, niristada sisse õli, segada juurde eelnevalt ühendatud jahu, kaerahelbed, sooda, sool, küpsetuspulber, kaneel. Lõpuks sega juurde suvikõrvits, pähklid ja marjad. Küpsetada kahes vormis 175kraadises ahjus 55 (-60) minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar