pühapäev, 16. oktoober 2016

Pariisi õunakook

Mõnus sügis laseb veel erinevaid õunakooke katsetada, retsept taas "Õunakookide" raamatust. Kaneeli retseptis ei olnud, aga mina lisasin, võib-olla on nüüd vähem "Pariisi", aga mulle meeldis.

1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl piima

800 g õunu + 1 tl kaneeli

Katteks:
kolmveerand dl suhkrut
1 muna
50 g sulatatud võid

Segada kuivad ained ja lisada munad, piim, õli. Õunad puhastada (mina ei koorinud!) ja tükeldada, segada kaneeliga ja ühendada tainaga, valada vormi. Küpsetada 200kraadises ahjus 35 minutit. Katteained segada kokku, valada koogile ja küpsetada veel 10 minutit. Lasta taheneda ja serveerida.

suur kogus õunu muudab koogi mõnusalt mahlaseks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar