teisipäev, 11. oktoober 2016

Puruvanakesed

Sellist asja ei juhtu just tihti, olgem ausad, sellist asja ei olegi juhtunud, et mul koogiteol selgub, et... jahu on otsas!!! Aga just nii seekord oligi, ise ka ei usu :-D
Plaanis olid väikesed õunakoogid "Õunakookide" raamatust. Või oli sulatatud, suhkur ja kohupiim (mis oli ekstra ostetud!) segatud ja siis selguski, et nisujahu on otsakorral, napi detsiliitri venitas välja... Ma siis võtsin ülejäänud koguse täisteranisujahu (graham) ja üritasin siiski koogikesed ära teha. Välimust neil mitte eriti, maitset aga küllalt. Tehke järele või makske kinni! :-P


150 g võid
1 dl suhkrut
250 g kohupiima
0,5 tl söögisoodat
4 dl jahu
õunu

pealeriputamiseks seesamiseemneid

Või sulatada, segada suhkru ja kohupiimaga. Lisada eelnevalt segatud jahu ja söögisooda. Keerata kilesse ja asetada pooleks tunniks külma.
Õunad puhastada ja viilutada (mina jätsin koorimata). Tainas jagada kaheks ja rullida laiali, jagada sektoriteks, iga sektori sisse keerata laiemast otsast alustades õunaviil. Puistata peale seemned, küpsetada 200kraadises ahjus 20 minutit.

õuna mähkides tainas murdus, aga polnud hullu...
Eks ole varemgi juhtunud, et välja ei tule just see/nii, nagu soovitud. Seekord aga otsustasin oma tagasilööki jagada. Ehk on mõnele julgustuseks :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar