laupäev, 5. november 2016

Ahjukõrvits juustuga

Ütlen ausalt, et ahjukõrvits ei ole kõlanud eriti apetiitselt. Aga see on suur viga, sest see maitses hästi. Siiani olen kõrvitsat armastanud marineeritult, teinud püreesuppi ja ka kooki, kuid alljärgnev variant ületas ootusi.
Muidugi pean tõe huvides mainima, et Lia Virkuse retsept nõudis miskit Västerbottensosti juustu, kuid Saku Selveri sortimendis seda polnud, nii läks käiku Lacey juust.

500 g kõrvitsat
2 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
50 g juustu
soola
peterselli

Kõrvitsakuubikud panna ahjuvormi, niristada üle õliga, maitsestada soolaga, küpsetada 200 kraadi juures 15 minutit. Segada riivitud juust ja purustatud küüslauguküüs ja petersell, puistata kõrvitsale, küpsetada veel 8-10 minutit.
teisekorra proovin siis "õige" juustuga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar