pühapäev, 5. november 2017

Juustune porgandipirukas

Mõnus sügisene porgandi- ja juusturohke pirukas. 

põhi:
100 g võid
2,5 dl jahu
1 munakollane
1 spl külma vett
soola

täidis:
480 g porgandeid
1 spl võid
2 spl õli
tüümiani
soola, pipart
80 g riivitud parmesani
140 g riivitud juustu
3 muna pluss tainast üle jäänud munavalge
75 ml piima

Põhjaks mudida külm või teiste ainetega ühtlaseks ja suruda vormi põhja ja äärtele. Asetada täidise valmimise ajaks külmkappi.
Porgandid riivida jämeda riiviga ja kuumutada pannil õlis ja võis, maitsestada soola, pipra ja tüümianiga.
Munad kloppida lahti, lisada piim ja suts soola ja juustud.
Pirukapõhi võtta külmikust, laotada sellele porgandisegu. Pirukas valada üle piima-muna-juustu
 seguga ja küpsetada 200kraadises ahjus 25-30 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar