pühapäev, 12. november 2017

Kõrvitsa-juustukoogibrownie

Minu isa ei ole eriti suur köögiviljasõber. Aga nende kasulikkuse tõttu otsustasin isadepäevakoogi sisse kõrvitsat peita. Ma armastan oma isa ja oma laste isa - seepärast peab ka maiusroog kasulik olema :-D


šokolaaditainas:
120 g võid
120 g pruuni suhkrut
30 g maitsestamata kakaopulbrit
1 spl vanillisuhkrut
100 g tumedat šokolaadi
90 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 suurt toasooja muna
suts soola
1-2 spl brändit, rummi või külma kohvi

Või sulatada kastrulis madalamal kuumusel, lisada suhkur ja kuumutada segades, kuni hakkab mullitama. Tõsta tulelt ja lisada šokolaaditükid, kakaopulber ja vanillisuhkur ning alkohol või kohv. Lasta veidi jahtuda, segada sisse munad ja küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu.
Tainas laotada küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile.


kõrvitsa-toorjuustukate:
200 g toasooja toorjuustu
200 g kõrvitsapüreed (tooreid kõrvitsatükke küpsetada 180kraadises ahjus 40 minutit, püreestada)
60 g suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 spl nisujahu
0,5 tl jahvatatud ingverit
2 suurt toasooja muna

Toasoe toorjuust vispeldada kõrvitsapüreega läbi, lisada suhkrud, jahu, maitseained. Viimasena segada juurde munad.
Kate valada šokolaaditainale ja tekitada noaga alt üles tõstes muster.
Küpsetada 170kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook on keskelt veel veidi võdisev. Kook küpseb veel edasi, kui on ahjust välja võetud.
Lasta jahtuda.



Retsept ilmus novembri Pereköögis. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar