neljapäev, 2. november 2017

Kõrvitsapirukas

Sügisene amps, mis oli väga mõnus ja maitsev.



põhi:
2 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl soola
0,5 tl tüümiani
90 g külma võid
5 spl külma vett

kate:
500 g tükeldatud kõrvitsat
10 kirsstomatit
oliiviõli
3 õhukesteks ratasteks viilutatud sibulat
125 g mozzarellat
10 musta oliivi
soola, pipart, tüümianit
palsamiäädikakreemi


Põhjaks hakkida jahud, maitseained ja või, lisada vesi ja suruda ühtlaseks tainaks. Asetada katte valmimise ajaks kilesse pakitult külmkappi.

Kõrvitsatükid ja poolitatud kirsstomatid asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning niristada peale õli, maitsestada soola ja pipraga. Segada läbi. Küpsetada 180kraadises ahjus 20 minutit.
Pannil kuumutada õli ja küpsetada sibularõngaid madalal temperatuuril, kuni kõrvits ahjus on.
Tainas suruda vormi põhja ja servadele, katta kõrvitsa, tomatite, sibula ja oliivitükkidega. Peale asetada mozzarella-tükid. Maitsestada soola, pipra ja tüümianiga.
Küpsetada 200kraadises ahjus 30 minutit. Ahjust välja võttes niristada peale palsamiäädikakreem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar