pühapäev, 29. oktoober 2017

Peedigalett

Jätkan mõnusate sügiseste pirukate lainel.

tainas:
2 dl täisteranisujahu
1,5 dl nisujahu
110 g külma võid
soola
5 spl külma vett

täidis:
2 keskmise suurusega punapeeti (kasutasin juba keedetud peete, aga võib ka ise 200kraadises ahjus tund aega tooreid peete röstida - olevat parem maitse)
2 punast sibulat
100 g sinihallitusjuustu
1 spl oliiviõli
1 spl palsamiäädikat
1 küüslauguküüs
soola
tüümianit

Tainaks segada või jahu ja soolaga puruseks ning lisada vesi, töödelda ühtlaseks. Lasta vähemalt pool tundi kilesse mässitult külmas rahuneda.
Sibulad ja peedid koorida, lõigata ratasteks. Õli, palsamiäädikas, sool, tüümian ja purustatud küüslauk segada kokku.
Tainas rullida suureks kettaks, laotada peale vaheldumisis peedi- ja sibularattad, jättes servast nii 5 cm vabaks. Pintseldad üle õliseguga ja murendada peale hallitusjuust. Tainaääred tõsta täidisele ja küpsetada 200kraadises ahjus 40 minutit.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar