pühapäev, 22. oktoober 2017

Kapsa-hakklihapirukas

Üks väga muhe pirukas, aga kuna muna ei lisata, siis oli selline laialilagunev. Maitses hästi, isegi lugupeetud noorem poeg sõi.

põhjaks:
125 g toasooja võid
125 g kodujuustu
2,25 dl jahu
1 tl soola

täidiseks:
700 g kapsast
1 tl soola
500 g hakkliha
soola, pipart
200 g riivjuustu
1 dl hapukoort

Toasoe või, kodujuust, jahu ja sool segada ühtlaseks ning panna pooleks tunniks külmkappi.
Kapsas hakkida peeneks ja hautada soolaga maitsestatud vee pehmeks, kurnata, Hakkliha pruunistada ja maitsestada soola ning pipraga.
Tainas suruda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Lisada kapsas ja suruda tihedalt vormi. Edasi lisada hakkliha ja suruda samuti tihedalt vormi. Katta riivjuustuga ning määrida pealt hapukoorega. Küpsetada 200kraadises ahjus 30 minutit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar