kolmapäev, 20. detsember 2017

Baklažaanihautis

500 g baklažaanitükke
3 spl oliiviõli
2 õhukeselt viilutatud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
1 tl garam masalat
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud koriandrit
400 ml tükeldatud konservtomateid
400 ml kookospiima
suhkrut

Ahi kuumutada 200 kraadini, baklažaanitükid asetada ahjuplaadile, niristada peale oliiviõli ja küpsetada 20 minutit.
Sibul praadida õlis nii 5 minutiga pehmeks, lisada küüslauk ja vürtsid. Kuumutada, kuni vürtsid toimivad, lõhna ja maitse eraldavad.
Lisada tomatikonserv ja kookospiim, lasta haududa kaane all 20 minutit. Eemaldada kaas ja lasta veel 5 minutit paksemaks keeda.
Sobiks riisi kõrvale.

välimuselt mittemidagiütlev, aga tasub proovida! 


Mul ei olnud garam masala segu, selle järgi panin 
kiiresti pannile: kardemoni, kaneeli, vürtsköömned, musta pipra ja muskaatpähkli, nelki ei jõudnud nii kiiresti peenestada.



Garam masala maitseainesegu

10 tk kardemoni kupart (ainult seemned!)

1 tk purustatud kaneelikoort

1 sl vürtsköömneid

1 tl nelki

0.5 sl musta pipart

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar