pühapäev, 3. detsember 2017

Karamelli-kondenspiima koogikesed

 I adventi tähistasime selle magustoiduga (koogikestega).

põhjaks:
200 g jahu
150 g külma võid
2 spl suhkrut

kate:
200 g võid
200 g pruuni suhkrut
500 g kondenspiima
4 suurt banaani
200 g (piima)šokolaadi

20x30 cm vähemalt 4 cm kõrgune vorm vooderdada küpsetuspaberiga.
Põhjaainetest valmistada purujas mass (tegin seda köögikombainis). Asetada vormi, mitte liiga kõvasti kinni surudes. Küpsetada 160kraadises ahjus 25 minutit. Jahutada.
Katteks sulatada või ja pruun suhkur, lisada kondenspiim ja keeta 5 minutit, pidevalt puulusikaga põhjast segades (mul tulid ikka põhjast tumedamad tükid). Põhjale laotada banaanikettad ja valada peale kondenspiimasegu. Lasta tahkuda. Šokolaad sulatada ja valada koogile. Kaunistada. Lasta külmakapis vähemalt tund tahkuda.

vormis nägi veel kuidagi välja... 

No nii, mingitest koogikestest ei olnud juttugi. See vahepealne kondenspiimasegu ei tahkunud piisavalt. Samas oli šokolaad peal liiga kõva. Serveerimisest mul pilti pole, seda sai teha lusikaga. Maitses hästi. Väga magusalt, aga ei mingit kaubanduslikku väimust! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar