pühapäev, 24. detsember 2017

Jõulupraad

Sel korral valmistasin sea kaelakarbonaadi Nami-nami retsepti järgi. Sai väga hea!

u 2 kg sea kaelakarbonaadi

2 spl meresoola
4 spl mett
4 spl sinepit
3 purustatud küüslauguküünt
3 värsket rosmariinioksa, ainult lehed, peeneks hakituna

Kõik maitsestamiseks mõeldud ained segada ühtlaseks ja hõõruda liha sellega kokku. Jätta üleöö marineerima.

Ahupann katta fooliumiga, küpsetada 160kraadises ahjus 1,5 tundi, siis valada kastme saamiseks pannile u 2 dl kuuma vett. Küpsetada veel 1,5 tundi. Praetermomeeter peaks sisetemperatuuriks näitama nii 85 kraadi.
Eemaldada foolium ja küpsetada 220kraadises ahjus 15 minutit, kuni liha on pealt kenasti pruun.
Lasta fooliumis pool tundi puhata, lõigata viiludeks ja serveerida.

Läheb kindlasti kordamisele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar