laupäev, 1. september 2018

Kook täidetud õuntega

Suurepärane kook! Retsept Nadja koogiraamatust. Tähistasime sellega kooliaasta algust.


põhjaks:
300 g purustatud digestiivküpsiseid
150 g toasooja võid

täidis:
10 väiksemat õuna
50 g mandlilaaste
150 g martsipani
400 ml vahukoort
4 muna
100 g suhkrut
300 g kohupiima
2 spl tärklist

Õuntelt eemaldada südamikud.

proovisin, kuidas vormi mahub
Mandlilaastud segada riivitud martsipaniga ja täita õunad seguga. (tegin segust käte vahel veeretades pikad ussikesed ja surusin õuntesse). Küpsetada 200kraadises ahjus 12-15 minutit.

lõpuks küpsetasin ikka rohkem õunu, kui koogiks vaja 
Küpsisepuru segada võiga ning suruda 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.

Laduda peale küpsetatud õunad. Vahukoor, muna, suhkur, kohupiim ja tärklis segada ühtlaseks, valada õuntele ja küpsetada 170kraadises ahjus 45 minutit. Mul jäi kook siis veel keskelt võdisev ja väga kahvatu. Tõstsin temperatuuri 180le ja küpsetasin veel u 10 minutit. Lasta jahtuda soovitavalt üleöö külmkapis.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar