esmaspäev, 28. oktoober 2013

Banoffee kook

Nurjatult hea!


Eile mindi üle talveajale ja seepärast sobib rohkelt vahukoort sisaldav kook hästi ;-).

Retsept siit: http://kokkama.blogspot.com/2012/08/banoffee-kook-ehk-kiire-kupsetamata.html ehk

100 g  võid
300 g digestive´i küpsiseid
3 banaani
1 tops Farmi toorjuustukreemi karamelliga
3 dl vahukoort
1 sl suhkrut
2-3 sl peeneks hakitud soolapähkleid
50 g šokolaadi 

Sulata või ja lisa purustatud küpsised. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22-24cm läbimõõduga) põhjale. Viiluta banaan ning laota küpsisepõhjale. Pemenda toorjuustukreem n mikrolaine ahjus ning määri see banaanidele. Vahusta koor suhkruga ning määri lusikaga koogile. Kõige peale raputa pähkli- ning šokolaadipuru. Lase jahedas taheneda vähemalt tunnike. 

Ja nüüd minu kommentaarid, järgmisel korral kasutan vist keedetud kondenspiima karamell-toorjuustu asemel, nii on mõnes muus retseptis, see annaks rohkem maitset ka. Ja teine asi, mis mulle üldse ei meeldi paljude retseptide juures, kogused võiks arvestada saadaolevaid pakendeid. Nagu siin: 3 dl vahukoort  - poes on ju 2 või 4, nii kasutasin ma ka 4 dl, kuhu ma ikka muidu selle 1 dl panen (ära ka ei raatsi visata :-P) ja see 4 dl oli täitsa ok. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar